בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
מחקר בשבדיה: צ'יפס עשוי לגרום לסרטן 
 
 
חדשות נענע 

הסיבה היא לא הכולסטרול, אלא חומר בשם "אקרילאמיד" שנוצר בתהליך ההכנה; מאכלים מסוכנים נוספים: לחם, אורז וחטיפי תפוחי אדמה; המדענים מדגישים: מדובר במחקר ראשוני

 
 
 
 
 
 
 
 
 
צ`יפס, לחם ואורז עשויים לגרום למחלת הסרטן, אם צורכים אותם בכמויות גדולות ולאורך זמן. כך עולה ממחקר שערכו מדענים מאוניברסיטת שטוקהולם בשיתוף עם מנהל המזון השבדי, ושממצאיו פורסמו בסוף השבוע.
 
בגלל משמעות הגילוי, החליטו החוקרים לפרסם את מסקנותיהם לפני פרסומו השלם והמלא של המחקר כולו.

החוקרים גילו כי טיגון, בישול או אפייה בחום גבוה של מספר מאכלים העשירים בפחממות, מביאים לייצור חומר מסרטן בשם "אקרילאמיד". ניסויים בבעלי חיים העלו כי חשיפה ממושכת ובכמויות גבוהות לחומר עשויה לגרום להיווצרות מוטציות גנטיות, לגידולים סרטניים ולנזק למערכת העצבים.

בצ`יפס הנמכר ברשתות מזון מהיר בשבדיה, נמצא האקרילאמיד במינון הגדול פי 100 מזה הנחשב כבטוח. בשקית חטיפי תפוחי אדמה נמצא האקרילאמיד הכמות הקרובה פי 500 מהרמה המותרת.

למרות הממצאים החמורים, הבהירו החוקרים כי מדובר המחקר ראשוני, שאינו מקיף דיו כדי לגבש ממנו המלצות על שינוי דפוסי האכילה.
 

רוצים לדבר על זה?

היכנסו לפורום אוכל.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by