בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
בלדד משיב: מאיפה משתין הדג? 
 
 
בלדד השוחי

השוחי שיודע הכל משיב לשאלת השאלות, וגם מסביר למה קוראים לנקניק תה נקניק תה, והאם יש לתרנגולות קורקבנים. בתיאבון!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בלדד שלום

אני קורא דיי קבוע של שלך ויש שאלה שמציקה לי כבר זמן רב ואף קיים חשש סביר שבקרוב תתחיל להדיר שינה מעיניי, שאלתי היא: מאיפה משתין הדג ואם בכלל!?

בתודה מראש,

ובתקווה שתוכל לעזור,

יובל
 
 
בתור קורא קבוע אתה צריך לדעת שאני אוכל לעזור. דגים, בעיקר דגי מים מתוקים, משתינים המון. הם משתינים גם כדי להיפטר מתוצרי לוואי של תהליך חילוף-החומרים (ממש כמונו), וגם כדי לאזן את כמות המים שבגוף שלהם.

לדגים אין איבר השתנה מיוחד. הם מצוידים בביב (cloaca) - נקב אחד שמשמש את מערכת המין, מערכת העיכול, ומערכת השתן. רוב בעלי החיים החוליתניים מצוידים בביב. ההפרדה לאיברי הפרשה שונים לצואה ולשתן היא נחלתם של היונקים. איזה כיף לנו.
 
 

האם לתרנגולת יש קורקבן?

בלדד שלום!

שמי אופיר ודומה שאתה הכתובת היחידה לתת תשובה לשאלה קשה זו. כמעט כולנו נתקלנו בסופר( או במעורב ירושלמי) בחלק הפנים המלבב - קורקבן. ברור לגמרי מה הוא עושה אצל יונקים, אבל מה לעזאזל עושה הקורקבן אצל העוף?

לא ניתקלתי עדיין בביצה עם חבל טבור ולא בתרנגולת ממליטה.

אכן בעייה לא קלה.

תודה מראש

אופיר
 
אופיר, הידע שלך בזואולוגיה אינו מכזיב - אכן, לביצים אין חבל טבור. הבלבול שלך הוא דווקא בתחום העברית. אתה חושב שמשמעות המלה "קורקבן" היא טבור, או "פופיק" בפי העם. למעשה, קורקבן היא קיבה - ובפרט קיבת העוף. בתיאבון.
 

נקניק תה - למה?

בלדד בלדד, אתה כל כך נחמד!

בכל מקרה, רציתי להפנות את תשומת ליבך לשאלה חדשה: למה קוראים ל``נקניק תה`` בשם הזה?

מה הקשר בין חתיכת המוות עטורת הציפורניים לכוס התה המהבילה?

ואם כבר אולי אתה תוכל לענות על השאלה שמציקה לי ממש: מה הקשר בין גושישי הכותנה הפלאפיים לבין השם העברי שניתן להם "צמר-גפן"?

ע"ע הלינק הבא.

תודה,

צ'
 
ציפורניים? נקניק תה? מי סיפר לך שטויות כאלו? נקניק התה הגרמני עשוי מבשר בקר וחזיר (עם העדפה ברורה לבשר בהמות זקנות) הנטחנים עד דק יחד עם שומן מן החי (שומן חזיר, שומן בקר, חמאה ושמנת) ותבלינים. מקובל לתבל את התערובת בהרבה ערער (לפעמים מוסיפים ג'ין שמתובל בערער) ולעשן אותה בעישון קר.

התוצאה היא ממרח של בשר נא שהגרמנים (בעיקר כשהם ילדים) אוהבים לאכול יחד עם פרוסת לחם בזמן שתית תה של מנחה, וזה כמובן הקשר ומקור השם. באופן אישי אני מעדיף לכסוס ציפורניים.

מספרים שהולדתו של נקניק התה היתה בתאונה שקרתה תחת ידיו של קצב שיכור שניסה להכין נקניק וקצץ את הבשר יותר מדי. מהתאור שנתתי אפשר להבין את החשד שמקור ההמצאה הזו בתאונה נוראית. כך או כך, אין ספק שמדובר בטעם נרכש.

אה, כמעט שכחתי: צמר הגפן הוא החומר דמוי הצמר שגדל על גפן הצמר - שמה התלמודי של הכותנה.

בתיאבון גם לך,

בלדד השוחי



גם לכם יש שאלה? שלחו אותה לבלדד, השוחי שיודע הכל
אימייל:bildad@nana.co.il
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by